Limboplast D520G-systeem

Multiline ontwikkelde in samenwerking met Coateq/Swarco en de dienst Beheer en Onderhoud Wegen van de Provincie Gelderland, een wegmarkeringssysteem waarvan de zichtbaarheid spectaculair is verbeterd: Limboplast D520G. 

De huidige wegmarkeringsmaterialen voldoen aan de normen. Echter was er de overtuiging bij alle partijen dat de markeringsreflectie veel beter moest kunnen. Omdat het steeds drukker wordt op de weg en er in Gelderland veel wegen zijn die niet verlicht kunnen worden, zijn wij op zoek gegaan naar een optimalisatie van de bestaande producten en applicatiemethoden. 

Limboplast D520G-systeem 

Limboplast D520G is goed zichtbaar onder alle weersomstandighedenDeze koudplast markering heeft een lange levensduur, door de zeer hoge slijtvastheid. De basis van de markering is een gesloten onderstreep, die zelfs op een vochtig wegdek aan te brengen is. Omdat de onderstreep binnen enkele minuten uithardt, is deze belijning eveneens geschikt als vrijgavenmarkering en voorkomt het fantoomeffect bij agglomeraat bij een bepaalde invalshoek van zonlicht. 

De bovenlaag wordt aangebracht als een open, onregelmatige structuur. Het agglomeraat bevat onder andere hoogwaardige glasparels (SOLIDPLUS100) die integraal door het materiaal zijn verwerkt. Zo komt bij slijtage steeds een nieuwe laag reflecterende parels aan de oppervlakte. De open structuur van de bovenlaag zorgt voor directe afwatering waardoor het regenwater de reflectie niet blokkeert 

Hierdoor is er met het Limboplast D520G-systeem minder noodzaak om trajecten kunstmatig te verlichten. Naast een extra kostenbesparing resulteert dit ook in een forse verlaging van CO2uitstoot. Omdat dit systeem geschikt is voor het aanbrengen op een vochtig wegdek, zijn er veel minder vertragingen als gevolg van werkzaamheden. Dus minder kosten voor de Provincie en minder hinder voor weggebruikers. 

Limboplast D520G is gecertificeerd en kan daarom in alle Europese aanbestedingsprojecten worden opgenomen.