Straatkleed Amsterdam

Het Straatkleed Henrick de Keijserstraat is een artistiek kunstwerk in De Pijp, Amsterdam-Zuid. Het is een straatschildering van de hand van een ontwerp van Marjet Wessels Boer. Zij ontwierp in opdracht van woningbouwcorporatie Stadgenoot dit kunstwerk als afsluiting van een renovatietraject.

Multiline vertaalde het ontwerp naar een project specifiek mallenplan. Voor het aanbrengen van de coating op het wegdek moesten wij het wegdek eerst grondig reinigen en drogen. Daarna werden de mallen neergelegd en coating gespoten. Dit is een project waar Multiline trots op terugkijkt en het straatkleed is in 2020 nog steeds is te bewonderen in de Amsterdamse binnenstad.

Marjet Wessels Boer, over haar samenwerking met Multiline: “Ik benaderde Multiline voor het straatkleed in Amsterdam. Er zijn namelijk maar enkele bedrijven in Nederland die deze wegen coatingen “spuiten", waaronder Multiline. Mijn vraag was last-minute, maar ze reageerden gelijk: zij durfden deze uitdagende en vernieuwende opdracht aan! De samenwerking verliep heel goed, ze zijn meedenkend en werken adequaat. Wat ik erg waardeer aan Multiline is hun duidelijkheid en eerlijkheid. Je weet heel goed wat je aan hun hebt, ze doen wat ze beloven.